Haber

Beylikdüzü Belediyesi 2023’te çevreye odaklandı

Beylikdüzü Belediyesi 2023 yılında birçok projeye imza attı. Yıl boyunca tonlarca atığın geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlayan Belediye, aynı zamanda ilçe halkına çevre ve geri dönüşüm konularında eğitimler de veriyor.

TONLARCA ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

ANKA’nın haberine göre; Dereağzı İlçesi’nde 6 bin 500 metrekare alana mevzuata uygun olarak kurulan ve 14 farklı türde atığın depolanabildiği Birinci Sınıf Atık Toplama Merkezi’nin yanı sıra 14 adet Taşınabilir Atık Toplama Merkezi bulunuyor. Cadde ve sokaklara yerleştirilen 200 adet Geri Dönüşümlü Atık Kutusu, 200 Dokuma Kutusu, 125 adet Cam Kumbara ve 25 adet Atık İlaç Kumbarası ile atık ekonomiye kazandırılmıştır. Çalışmalar kapsamında 1 ton 347 kilogram ambalaj atığı, 16 ton 955 kilogram atık bitkisel yağ, 1 ton 440 kilogram elektronik atık, 174 kilogram madeni atık yağ, 7 ton 14 kilogram atık pil elde edildi. 2023 yılında ise 1 ton 750 kilogram atık ilaç toplandı.

EĞİTİM VE KONTROLLER DEVAM EDİYOR

İlçedeki okullarda 7 bin 321 öğrenciye çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilirken, ambalaj atıklarının, atık pillerin, elektronik atıkların, atık bitkisel yağların toplanıp ekonomiye kazandırılması çalışması kapsamında ziyaretlerle 2 bin kişiye bilgi verildi.

Öte yandan ilçe genelinde enkaz, yol kirliliği, gürültü, hava, koku ve duman kirliliğine yönelik kontroller sürüyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GÜÇ VE İKLİM EYLEM PLANI

2023 yılında Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Güç AŞ arasında “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)” iş birliği protokolü imzalandı. Belediye, protokolle ilçeyi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı dirençli hale getirmek için çalışıyor.

‘ÇEVREYE YÖNELİK HASSASİYETİMİZİN DE ARTMASI GEREKİYOR’

İlçedeki sağlıklı çevre ortamı ve yeşil alan büyüklüğünün örnek teşkil edecek düzeyde olduğunu hatırlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Hayatımızın sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için çevreye olan duyarlılığımızın da artması gerekiyor. “İlçemizde bu konuyla ilgili eğitimler vermeye ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu